Tudatos választás – inverteres klíma

Az inverteres klíma korszerű megoldás
Az inverteres klíma korszerű megoldás

Az inverteres klíma egyik óriási előnye a hagyományos klímával szemben, hogy nem kapcsol folyamatosa be és ki, emellett a ma ismert lehető legkorszerűbb technológia alkalmazásával készült, és a legtöbb jó tulajdonságokkal rendelkezik.

Emellett az inverteres klíma beszerelése rendkívül egyszerű, semmilyen technikai képzettséget nem igényel, olyan házakban és lakásokban is alkalmazható, ahol gyengébb az elektromos áram minősége. A klimatizált levegőt az inverteres klíma úgy éri el, hogy fokozatosan emeli vagy csökkenti a hőmérsékletet, amíg eléri a beállított hőfokot. Így a régi készülékekkel szemben nem befolyásolja a légtér páratartalmát, nem csökkenti azt a helyiségben tartózkodók hőérzetének rovására. A páratartalom enyhe növelésével a készülék lehetővé teszi, hogy akár 35-40%-al kevesebb üzemeltetési költséget érjünk el.

A régebbi készülékek elhelyezése körültekintést és szakértelmet igényel, hisz számos olyan külső tényező játszik közre, mint a magas zajszint, amit el kell kerülni, ezért inkább a közvetlen tartózkodástól távolabb volt célszerű telepíteni. Ezzel szemben az inverteres klíma zaja alig érzékelhető, ezért akár a hálószobába is telepíthető.

Természetesen mindez nem azt jelenti, hogy az inverteres klímát nem kell karban tartani. A körültekintő karbantartás hosszú élettartamot ígér. A legújabb inverteres klímák már öntisztítóak, minden külső beavatkozás nélkül teremtik meg a higiénikus működést, emellett HD filterrel vannak ellátva.

Attól függően, hogy milyen gyártó klímaberendezését vásároljuk meg, a garancia akár 10 év is lehet, érdemes vásárlás előtt ennek fényében tájékozódni, ha inverteres klíma mellett döntenénk.