Ügyeljünk az utasbiztosítás térítési limitjeire

Utasbiztosítás

Mikor eldöntjük, hogy hova szeretnénk utazni, a második legfontosabb dolog a kényelmes, és igényeinknek megfelelő szállás kiválasztása. Ettől függ ugyanis, mennyire tudjuk élvezni az utazást, mennyire tudjuk kipihenni egy-egy jól sikerült nap után magunkat.

Az utazáshoz természetes módon szervesen kapcsolódik az utasbiztosítás megléte. E nélkül ugyanis nem indulhatunk útnak, főleg, ha egy számunkra ismeretlen országot akarunk felfedezni.

Az utasbiztosítás kiválasztása legalább annyira fontos, mint a kényelmes szállás kiválasztása. Emellett a nyári szezonban számolnunk kell azzal, hogy több olyan kockázati tényező is megnövekszik, amire itthon nem számíthatunk. Megnő a veszélye a zsebtolvajlásnak, a poggyász eltulajdonításának, a kisebb-nagyobb baleseteknek, hogy csak néhányat említsünk. De sok esetben lehet szükségünk jogvédelemre vagy egyéb olyan szolgáltatásra, amit csak teljes körű utasbiztosítással kaphatunk meg.

Sok esetben már a pénzintézetek is kedveskednek ügyfeleiknek olyan utasbiztosítás csomaggal, ami rendszerint bankkártyához van csatolva. Ám ezek alacsony limittel rendelkeznek, és csökkentett szolgáltatásokat kínálnak. Az ilyen utasbiztosításokat inkább nagyon rövid utazásokhoz 1-2 napra ajánlhatjuk, amennyiben erre az időszakra nem akar egy teljes szolgáltatású, ám drágább utasbiztosítást.

Az utasbiztosítás kiválasztása függvénye az utazási célunknak. Egy amerikai útra nyílván a legszélesebb fedezettel rendelkező és sok szolgáltatást tartalmazó csomagot választunk, mert csak ez lehet számunkra ideális. Hisz egy komplex utasbiztosítás díja még így is töredéke az utazás költségeihez képest.

Egy városnéző vagy egy tengerparti utazás pedig szintén egy másfajta szemléletet követel, hogy milyen utasbiztosítást választunk. De kétségtelen, hogy bármelyik úttípusról is legyen szó, az utasbiztosítás térítési limitjére maximálisan oda kell figyelni.