Vigye haza a Mátyás-templom egy darabját!

A Hungarofest egyedi emlékkel, a Mátyás-templom különleges Zsolnay tetőcserepével ajándékozta meg kiemelt partnereit, a gesztus az Európai Unió Tanácsának soros elnöksége záró momentumaként történt 2011-ben. A Mátyás-templom egy darabja, a pirogránit cserép mindenki számára beszerezhető emléktárgyként az Incoronata jóvoltából.

A türkizkék, zöld, vörös és barna színben pompázó mázas Zsolnay tetőtetőcserepekkel fedett Szent István királyunk által alapított templomot csak a távolból szemlélhette a közönség. Most azonban alkalom nyílik arra is, hogy kézbe vegyük, sőt haza is vigyük.
A Mátyás-templom (Budavári Nagyboldogasszony Főplébánia) belső munkálatainak nagy része hamarosan befejeződik, ezzel pedig végére ér egy újabb szakasza a 2005 óta tartó folyamatos rekonstrukciónak.
A Mátyás-templom soha nem csak egyházi épület vagy műemlék, hanem jelkép is volt a magyarok számára. Szimbóluma ezeréves történelmünknek, hitünknek és kultúránknak. Amit bizonyít az, hogy a Himnusz először itt szólalt meg hivatalos állami ünnepségen 1848. augusztus 20-án.

A mostani felújítás során a Mátyás-templom régi patinás Zsolnay cserepeit kellett lecserélni, a hosszú évek alatti megrongálódás miatt. Az új tetőn csak a színárnyalatokban térnek el a régiektől, a minta változatlan maradt. Az egész felület vörösebb lett.

A megvásárolható cserepek eszmei értéke abban van, hogy hosszú időn keresztül díszítették a Mátyás-templomot tetőzetét.
Természetesen a történelmi értékű Zsolnay cserepek díszcsomagolásban, letisztítva kaphatók, a díszcsomagoláson ablakkal, és az eddigi elhelyezésről szóló tanúsítvány, feliratozás és sorszámozás. Érdeklődni a 06 (20) 776 9867-es telefonszámon illetve az ajandek@incoronata.hu email címen.