X Faktor – az izgalom fokozódik

X Faktor
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Azt gondolnánk, hogy a 25 énekes, akik bejutottak a Mentorok Házába most nyugodtan hátra dőlhetnek. Igaz ugyan, hogy a bejutó tehetségekben valamilyen szinten felsejlett az a bizonyos X Faktor, ám még hosszú út vezet az élő adásokig, s addig bármi megtörténhet.

Azt gondolnánk, hogy a Mentorok Háza egy olyan pihenőhely az énekes tehetségek számára, ahol kifújhatják magukat és felkészülhetnek az élő adásokra. Ám ez nem így van. A Mentorok Háza nem kastélyszálló, ahova pihenni mennek az X Faktor nyerő várományosai, hanem felkészülni és tovább küzdeni, ki lesz az a szerencsés 12, aki bekerül az élő show karácsonyig tartó forgatagába.

S, máris milyen nagyszerű marketinghúzásokkal gyűjtik az amúgy sem kevés nézőtábort az X Faktor készítői.

Itt van mindjárt Zámbó Jimmy fia, Krisztián. Nem kiemelkedően tehetséges, de jó hangja van, ám, mint minden újszülött énekes, ő is nagyot tud rontani, ahogy azt a Táborban tette. És mégis tovább engedték. Megteremtve ezzel a táptalajt a találgatásnak, felháborodásnak, és azok hangos véleményeinek, akik azt szajkózzák „ez show, itt minden előre meg van írva.”

S, a másik megosztó személyisége az X Faktor eddigi adásainak Csobot Adél, a nagykárolyi tehetség, akit voltaképp a műsor készítői hívtak meg a válogatón való szereplésre. S, aki szintén óriásit rontott a tábori megmérettetésen, ennek ellenére a műsor hagyományait meghazudtoló módon tovább engedték.

Talán így akarták a műsor agytrösztjei garantálni, hogy a sok tehetségkutató között épp az X Faktor ne laposodjon el, hanem minden bulvár média figyelme rájuk terelődjön? S, az emberek fórumokon, cset szobákban, videó megosztókon egymásnak feszülve védjék az általuk favorizált énekeseket?

Biztos vagyok benne, hogy soha nem tudjuk meg, de tény, hogy sikerült az állóvizet alaposan felkavarni, és ismételten mindenki a 2012-es X Faktorról beszél!